fredag 22 juni 2012

GLAD MIDSOMMAR!!

I dag på morgonen bakas det Leilas mazarin tårta här. Den ser så underbart GOD och läskande ut. Passar perfekt till midsommarkalaset.
I dag blir det dans kring midsommarstången, god mat och dryck. Morgonen startar med härligt väder får se hur det artar sig senare fram på dagen.

Receptet på mazarin tårtan är:

Leilas underbara mazarintårta

 En härlig tårta som garneras med grädde och massor av färska bär!


  Ingredienser

 150gmjukt smör
300gmandelmassa
stekologiska ägg
0.5dlvetemjöl
smör till formen
Mandelspån till formen
2dlvispgrädde
1lfärska bär till garnering
florsocker att pudra på kakan vid servering

 Gör så här

 1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.

 2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.

 3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör till sist i mjölet för hand.

 4. Smörj och bröa en 20 centimeter diameters kakform med löstagbar botten. Fyll formen och grädda kakan, i cirka 20-25 minuter och låt svalna.

 5. Vispa grädden fluffig (inte för hårt) och bred ut den på toppen av kakan. Garnera med färska bär.

 6. Vispa grädden fluffig (inte för hårt) och bred ut den på toppen av kakan. Garnera med färska bär och pudra över florsocker.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.